iris@bewusteouder.nl

Hi! Ik ben Iris van Gijzel, 41 jaar en ik begeleid bewuste ouders om te gaan opvoeden vanuit rust, vertrouwen en plezier. Dat doe ik als aller eerste gecertificeerde Conscious Parenting MethodTM Coach in Nederland. 

Daarnaast werk ik als team coach, persoonlijk leiderschapscoach en trainer. En ik ben getrouwd en natuuuuurlijk ook moeder (ook hier: practice what you preach!).

Ik ben nu al een tijdje bezig om mezelf te ontwikkelen in het ouderschap. Niet om de perfecte ouder te worden, maar omdat ik oprecht geloof dat een betere wereld begint bij mijzelf. Dus ook bij ons thuis. Als ik zorg dat ik goed in mijn vel zit, en mij bewust ben van mijn impact op ons gezin, kan ik dat ook veranderen. Sterker nog, ík ben de enige die ik kan veranderen! 

Voor mij begon het tijdens mijn opleiding tot coach waarin ik heel veel innerlijk werk heb gedaan. Ik zág het verschil thuis. Het contact met mijn dochters veranderde, ik was relaxter en ‘steviger’ (zelfverzekerder) tegelijk. Ik was zachter naar mij, en daarmee ook naar hen. Ik leerde écht luisteren en aanwezig zijn met mijn volle aandacht. Ik ben mij nu bewust van mijn aandeel in het gedrag van de meiden.

Ik probeer zoveel mogelijk bewust te zijn van wat er bij mij speelt, zodat ik dat niet op hen ‘plak’ (projecteer). Daarnaast ben ik gelukkiger, meer ontspannen en rustiger. Dat helpt natuurlijk ook 🙂

Kinderen zijn de ideale persoonlijk-ontwikkel-tool. Als je zelf bereid bent om het te zien, kan je zo waanzinnig veel over jezelf leren van je kind. En daarmee help je je kinderen ook nog. Als jezelf helemaal ok bent met wie je bent, kunnen je kinderen ook helemaal zichzelf zijn. En leren ze dat ze goed zijn zoals ze zijn. Precies zoals ze al zijn. 

Dat is iets wat ik iedereen gun. Want hoe mooi zou de wereld zijn als iedereen zichzelf mag zijn? Aan die wereld wil ik graag een bijdrage leveren.

Ik hoop je via bewusteouder.nl te inspireren en aan het denken te zetten. En ik bied je natuurlijk mijn steun: als jij klaar bent om hier mee aan de slag te gaan, coach ik je graag!

P.S. Voor wie nog wat meer wil weten over mijn opleiding en achtergrond: Ik heb in de afgelopen jaren meerdere coaching opleidingen gevolgd voor zowel individuele coaching als relatie en team coaching. Daardoor ben ik gecertificeerd life coach bij de International Coach Federation, en ik ben één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Op LinkedIn kan je mijn volledige profiel lezen.