In bewust ouderschaps-coaching ligt de focus op het groeien van de ouder in plaats van het fixen van het kind. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een kind niet toevallig in het leven van een ouder is. Jullie zijn samen om beide te groeien. Als bewuste ouder kijk je dus vooral naar jezelf: Zelfreflectie is je belangrijkste ‘tool’. In coaching help ik je om met de lessen van je kind aan de slag te gaan, zodat jij kunt groeien tot de ouder die je wilt zijn. 

De coaching sessies zijn voor jou alleen. Je kind is er niet bij aanwezig.

Ik vul de Conscious Parenting Methodetm van dr. Shefali aan met kennis en ervaring uit andere coaching opleidingen die ik heb gedaan. Daarom gebruik ik op deze website vooral de term ouderschaps-coaching of bewust ouderschaps-coaching.

Waarom ouderschapscoaching?

Zonder dat we het ons realiseren nemen we de ervaringen, verwachtingen, dromen en pijn uit onze eigen kindertijd mee in de opvoeding. Je ‘plakt’ als het ware je eigen jeugd op je kind. Hierdoor is het heel lastig om te zien wie je kind écht is, en wat het van jou nodig heeft. Door je bewust te zijn van wat jij allemaal meeneemt en je eigen wonden te helen, kan je jouw kind zien voor wie het werkelijk is, en kan je het geven wat het op dat moment van jou nodig heeft.

En geloof mij: dat is véél makkelijker dan onbewust te ‘vechten’ met de pijnlijke stukken uit je eigen jeugd. Je kunt makkelijker ontspannen, hebt meer vertrouwen en kan weer plezier beleven in het opvoeden!

Wat kan ik verwachten?

In de coaching gesprekken werken we samen aan wat jou in de weg staat om de ouder te zijn die jij wilt zijn. Het is geen standaard programma: jij bepaald waar je naar toe wilt. Ik help je om daar te komen. 

We gaan werken met triggers, doorbreken patronen, onderzoeken wat jij je kind wilt meegeven en bekijken wat jij nodig hebt.

Afhankelijk van het onderwerp wisselt de vorm. Gesprek, meditatie en oefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast krijg je altijd een opdracht om tussen de sessies mee verder te gaan. Bijvoorbeeld een (schrijf)oefening, informatie om te lezen, of iets anders wat jou verder kan helpen.

Een gesprek duurt 1 uur en vind plaats online (zoom), in Haarlem of in Abcoude.

Voorbeelden van vragen voor ouderschapscoaching zijn:

Wat is het verschil met andere ouderbegeleiding?

Als Conscious Parenting Methodtm (CPM) Coach ben ik getraind in de ontwikkeling van kinderen, psychologie, mindfulness, emotionele intelligentie en natuurlijk coaching technieken. Ik ben dus geen pedagoog of andersoortig opvoedkundige. Ik ben een coach. Je krijgt van mij geen algemene adviezen of opvoedtips. Ik help je om te onderzoeken wat voor jou werkt. Wat maakt nou dat het je niet lukt om die adviezen in de praktijk te brengen? Dáár gaan we mee aan de slag. Een traject is altijd volledig toegespitst op jouw doelen.

Naast CPM Coach ben ik ook opgeleid tot relationship systems coach. Mochten jij en je partner deze reis graag samen maken, kunnen we dat onderzoeken in een vrijblijvend gesprek.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer lezen?