Ik heb leuk nieuws!

Naast de verandering dat mijn dochters heel hard opgroeien (de puberteit begint ons huis in te sluipen 😳) ben ik als coach gevraagd om mij aan te sluiten bij een bedrijf wat zich richt op leiderschap en verandermanagement bij (grote) organisaties. Het was een verassing dat ze contact opnamen: het eerste gesprek van ruim 2 jaar geleden en ik had juist besloten om mij volledig op ouderschap te gaan richten!

Maar ik was vereerd door hun aanbod: ze leveren hoge kwaliteit en richten zich op senior management, dus het voelt als erkenning voor mijn werk en ontwikkeling dat ze mij erbij vragen. (Het kleine meisje in mij vindt het héél fijn om die bevestiging te krijgen 😉) Toch twijfelde ik: mijn werk met ouders is een grote passie, past dit er dan wel bij?

Het klinkt misschien als een gekke combi, maar er zijn juist heel veel overeenkomsten:

Een belangrijke overeenkomst is bijvoorbeeld dat leiderschap en ouderschap beginnen bij jezelf.

Jij bent tenslotte de enige die jij kunt veranderen.

Maar de mooiste (en nu belangrijkste) overeenkomst is: het gaat allemaal om verbinding!

Een van de partners schreef bijvoorbeeld het management boek ‘Verbindend vermogen’, waar flink wat overeenkomsten in zitten met het Connection Adventure. Dát was voor mij de reden om volmondig ‘JA!’ te zeggen tegen deze kans.

En nu?

Ik weet nog niet precies wat dit inhoudt. Wat ik wél weet is dat ik de link tussen ouderschap en leiderschap dieper ga onderzoeken en daar vaker over ga delen. Dat zul je in eerste instantie vooral online terugzien.

Waardevolle lessen

En het hele proces heeft mij ook weer laten zien hoe onwijs belangrijk verbinding is, hoe waanzinnig moeilijk dat soms kan zijn én wat een waardevolle lessen en inzichten er in het Connection Adventure zitten. Het blijft dus bestaan, sterker nog: we blijven het continue verbeteren aan de hand van alle lessen en inzichten die Anca en ik vergaren. Zo draagt onze ontwikkeling bij aan de ontwikkeling die het Connection Adventure jou kan bieden! Win – win dus. 💪